La Coca de Recapte 

Recepta número 375 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català. Aquesta particular coca es consumeix i s'elabora a totes les províncies de Catalunya, encara que , segons diuen, a cada poble tenen la seva pròpia personalitat i elaboració, essent Lleida el lloc on ha aconseguit la seva màxima plenitud i reconeixement. De fet, és una massa de pa, amb una mica d'oli, igual que la que podem fer per a una base de pizza, on a sobre col·locarem tota mena d'ingredients com pebrot i/o albergínia escalivats, tonyina, pernil serrà, ou dur, ceba, botifarra, llonganissa crua, sardines, olives, tomàquet, arengades, anxoves, bolets de temporada, etc...Sempre ben regada amb oli d'oliva verge, un dels productes més emblemàtics de la nostra gastronomia.

 No s'acostumen a utilitzar ingredients forans com palets de cranc, cogombrets, tàperes ...ni, per suposat, salses del tipus barbacoa, ketchup, jalisco, ximi-xurri, ni martingales d'aquestes. Han de ser tot ingredients de la nostra terra. De fet, hi ha diferents iniciatives que promouen que la Coca de Recapte sigui un producte I.G.P. (Indicació Geogràfica Protegida). El seu origen és confús, encara que alguns parlen de l'època de la dominació romana, per la gran similitud amb la pizza italiana. Però també se'n parla d'un origen àrab. En qualsevol cas, l'hem fet nostra.

 

 
Us deixo un link perquè pogueu mirar la recepta pas a pas.
 

Comentaris

Entrades populars