La Coradella
"La Coradella és un dels plats més famosos i tradicionals de Molins de Rei. Durant la celebració del cap de setmana de la Candelera és tradició i cultura reservar taula i esmorzar aquest plat traginer, que ens transporta a l'època de la prerevolució industrial".
Recepta Coradella
Ingredients per a 4 persones
- 150 g de pulmons de xai
- 150 g de cor de xai
- 200 g de fetge de xai
- 100 g de sang de xai
- 2 grans d’all
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 1 cullerada de farina
- llorer
- farigola
- 1 copa de vi blanc
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre
- aigua
- allioli
Preparació
- Fregiu el pulmó i el cor tallats a daus en una cassola amb oli i reserveu-ho.
- En el mateix oli, fregiu el fetge i la sang, tallats a daus, i reserveu-ho.
- En el mateix oli, feu un sofregit amb l’all, la ceba, el tomàquet, el llorer i la farigola.
- Afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
- Afegiu-hi la farina i deixeu-la coure 2 min, tot remenant-ho.
- Mulleu-ho amb aigua, afegiu-hi els pulmons i el cor, i deixeu-ho que vagi coent lentament.
- Quan estigui tou, afegiu-hi el fetge i la sang i ho deixeu coure tot junt un moment més.
- Poseu-ho a punt de sal i pebre.
- Serviu-ho acompanyat d’allioli.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada