La Coradella

 

"La Coradella és un dels plats més famosos i tradicionals de Molins de Rei. Durant la celebració del cap de setmana de la Candelera és tradició i cultura reservar taula i esmorzar aquest plat traginer, que ens transporta a l'època de la prerevolució industrial".





Recepta Coradella

Ingredients per a 4 persones 

  • 150 g de pulmons de xai
  • 150 g de cor de xai
  • 200 g de fetge de xai
  • 100 g de sang de xai
  • 2 grans d’all
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 1 cullerada de farina
  • llorer
  • farigola
  • 1 copa de vi blanc
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre
  • aigua
  • allioli

 

Preparació

  1. Fregiu el pulmó i el cor tallats a daus en una cassola amb oli i reserveu-ho.
  2. En el mateix oli, fregiu el fetge i la sang, tallats a daus, i reserveu-ho.
  3. En el mateix oli, feu un sofregit amb l’all, la ceba, el tomàquet, el llorer i la farigola.
  4. Afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
  5. Afegiu-hi la farina i deixeu-la coure 2 min, tot remenant-ho. 
  6. Mulleu-ho amb aigua, afegiu-hi els pulmons i el cor, i deixeu-ho que vagi coent lentament.
  7. Quan estigui tou, afegiu-hi el fetge i la sang i ho deixeu coure tot junt un moment més.
  8. Poseu-ho a punt de sal i pebre.
  9. Serviu-ho acompanyat d’allioli.

Comentaris

Entrades populars